Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/23065
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСопіга, Віктор Борисович-
dc.contributor.authorСорока, Тарас Петрович-
dc.contributor.authorSopiha, V.-
dc.contributor.authorSoroka, T.-
dc.date.accessioned2021-11-19T11:20:11Z-
dc.date.available2021-11-19T11:20:11Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationСорока Т. П., Сорока Т. П. Тенденції розвитку готельно-ресторанних підприємств як фактор впливу на підготовку майбутніх фахівців сфери обслуговування // Вісник Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Кременчуг, 2019. Вип. 2. С. 36-41.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/23065-
dc.description.abstractОкреслено, що на підготовку фахівців сфери послуг впливають такі тенденції у готельно-ресторанних підп риємствах: поширення здорового швидкого харчування; розвиток діяльності фудтраків («кафе на колесах»); популяризація крафтових напоїв; використання харчових 3d принтерів; змішування різних стилів та концепцій у ресторанній справі; удосконалення безпеки клієнтів та охорони праці працівників за допомогою автоматизо ваних комплексних систем захисту. Зосереджено увагу на тенденціях розвитку інформаційних технологій у готельно-ресторанних підприємствах, що впливають на підготовку відповідних фахівців, а саме: використання сайтів, мобільних додатків та інтерактивного меню; здійснення замовлення по Інтернету; впровадження систем веб-моніторингу діяльності працівників; розширення можливостей оплати послуг через віртуальні платіжні системиuk_UA
dc.description.abstractОпределено, что на подготовку специалистов сферы услуг влияют такие тенденции в гостинично ресторанных предприятиях: распространение здорового быстрого питания; развитие деятельности фудтраков («кафе на колесах»); популяризация крафтовых напитков; использование пищевых 3d принтеров; смешивания различных стилей и концепций в ресторанном деле; усовершенствования безопасности клиентов и охраны тру да работников с помощью автоматизированных комплексных систем защиты. Сосредоточено внимание на тен денциях развития информационных технологий в гостинично-ресторанных предприятиях, влияющие на подго товку соответствующих специалистов, а именно: использование сайтов, мобильных приложений и интерактив ного меню; осуществления заказа по Интернету; внедрение систем веб-мониторинга деятельности работников; расширение возможностей оплаты услуг через виртуальные платежные системы.uk_UA
dc.description.abstractThe article reveals the main tendencies in the hotel and restaurant enterprises which should be taken into account in the training of specialists of service in institutions of higher education. Methodology. The research is conducted using the analysis and systematization of data from scientific literature and from Internet. The data is synthesized and summarized about tendencies in hotels and restaurants. Findings. The research reveals the main trends in the hotel and restaurant business, in particular: the spread of healthy fast food; development of the activities of the food tracker; popularization of craft drinks; use of food 3d printers; mixing different styles and concepts in the restaurant business; improving customer safety and employee safety through automated comprehensive security systems. The focus is on the development of information technology in hotel and restaurant enterprises that affect the training of relevant professionals, namely: the use of sites, mobile applications and interactive menus; ordering on the Internet; implementation of web monitoring systems for employees; expanding the ability to pay for services through virtual payment systems. The article states that these tendencies predetermine on the training of specialists in higher education institutions in the direction of hospitality. Originality. The scientific novelty lies in the fact that modern trends in the modernization of the process of providing services in hotels and restaurants are disclosed and their impact on the training of the fields of service is ostended. Practical value. The practical value of the research includes the possibility to improve curricula, programs, content of training of the fields of service, taking into account modern tendencies in the hotel and restaurant business. Conclusions. The content of training specialists in the field of service should include the following issues: study of the peculiarities of organization of healthy nutrition of traveling people; acquiring the skills to use modern information technologies, which is the channel of communication between customers of hotel and restaurant enterprises and service personnel; acquaintance with modern technological novelties of cooking, with features of combination and modernization of different styles, forms and methods of service; mastering the knowledge about modern safety systems of clients and employees of service enterprisesuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectтенденції у готельно-ресторанній справіuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанні підприємстваuk_UA
dc.subjectпідготовка фахівців сфери обслуговуванняuk_UA
dc.subjectтенденции в гостинично-ресторанном делеuk_UA
dc.subjectгостинично-ресторанные предприятияuk_UA
dc.subjectподготовка специалистов сферы обслуживаниuk_UA
dc.subjecttendencies in the hotel and restaurant businessuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant enterprisesuk_UA
dc.subjecttraining of specialists in the field of serviceuk_UA
dc.titleТенденції розвитку готельно-ресторанних підприємств як фактор впливу на підготовку майбутніх фахівців сфери обслуговуванняuk_UA
dc.title.alternativeTENDENCIES IN THE DEVELOPMENT OF HOTEL AND RESTAURANT ENTERPRISES AS AN INFLUENCE FACTOR OF TRAINING OF SPECIALISTS IN THE SERVICE TRADESuk_UA
dc.title.alternativeТЕНДЕНЦИИ РАЗВИТИЯ ГОСТИНИЧНО-РЕСТОРАННОГО КОМПАНИЙ КАК ФАКТОР ВЛИЯНИЯ НА ПОДГОТОВКУ БУДУЩИХ СПЕЦИАЛИСТОВ СФЕРЫ ОБСЛУЖИВАНИЯuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
sopiga_.pdf395,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.