Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/11848
Название: Громадсько-політична та державотворча діяльність Лонгина Цегельського
Другие названия: Public-political and state-building activity of Lonhyn Tsehelskyi
Авторы: Полич, Мар'яна Іванівна
Библиографическое описание: Полич, М. І. Громадсько-політична та державотворча діяльність Лонгина Цегельського (1875–1950 рр.) : автореф. дис. на здоб. наук. ступ. канд. іст. наук : 07.00.01 - історія України / Полич Мар'яна Іванівна ; Тернопільський нац. пед. ун-т ім. В. Гнатюка. - Тернопіль, 2018. - 20 с.
Дата публикации: 14-апр-2018
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: Лонгин Цегельський
громадсько-політична діяльність
Українська національно-демократична партія
віденський парламент
Галицький сейм
національно-визвольні змагання
Державний секретар
еміграція
Краткий осмотр (реферат): У дисертації всебічно проаналізовано громадсько-політичну та державотворчу діяльність Лонгина Цегельського - відомого українського громадсько-політичного та державного діяча. Системно переосмислено напрацювання українських і зарубіжних істориків, з'ясовано стан і ступінь наукової розробки зазначеної проблематики, виявлено додаткову джерельну основу теми. Простежено формування світогляду та особистості Л. Цегельського. Охарактеризовано його участь у студентському русі та перші кроки у політичній кар'єрі, Українській націонал-демократичній партії, проаналізовано його депутатську діяльність у віденському парламенті й Галицькому сеймі та державотворчу діяльність у добу національно-визвольних змагань. З'ясовано роль Л. Цегельського у партійно-політичному житті, реалізації ідеї соборності українських земель. Висвітлено громадсько-політичну, наукову та культурну діяльність Л. Цегельського в еміграції у США.
Описание: Захист відбувся „16” травня 2018 р. о 13.00 годині на засіданні спеціалізованої вченої ради К 58.053.04 у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка (46027, м. Тернопіль, вул. М. Кривоноса, 2, ауд. № 31). З дисертацією можна ознайомитись на офіційному сайті http://tnpu.edu.ua та у науковій бібліотеці Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (46027, м. Тернопіль, вул. М. Кривоноса, 2).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/11848
Располагается в коллекциях:07.00.01 - Історія України

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Aref_Polych.pdf359,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.