Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/14474
Название: Ліпідний склад м'язів прісноводних риб із малих річок Західного Поділля
Другие названия: LIPID COMPOSITION OF THE MUSCLES OF FRESHWATER FISH FROM THE SMALL RIVERS OF THE WEST PODILLYA
Авторы: Ляврін, Б. З.
Хоменчук, Володимир Олександрович
Кривенька, М. Б.
Курант, Володимир Зіновійович
Библиографическое описание: Ляврін Б. З., Хоменчук В. О., Кривенька М. Б., Курант В. З. Ліпідний склад м'язів прісноводних риб із малих річок Західного Поділля // Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології : матеріали XII міжнародної іхтіологічної науково-практичної конференції (26-28 вересня 2019 р., м. Дніпро). Дніпро : Акцент ПП, 2019. С. 120-123
Дата публикации: 26-сен-2019
Издательство: Акцент ПП
Краткий осмотр (реферат): The lipid composition of muscle tissues of the most common freshwater species of small rivers of the West Podillya - carp, crucian carp, perch, and pike - has been investigated. Specific features of the fractional composition of phospholipids in fish muscle tissue, which depend on ecological conditions of existence, are noted. It should be noted, that the most anthropogen transformed from the studied watercourses is the Zolota Lypa. Thus, in the muscles of the fish caught in this river, in comparison with the Seret and Strypa rivers, a smaller number of common lipids, phospholipids and, in general, a higher proportion of lysophosphatidylcholine. Indicators of total lipid content in fish muscle and their fractional composition can be used to assess the quality of fish products.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/14474
ISBN: 978-966-921-239-9
Располагается в коллекциях:Тези конференцій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kurant_such_conf_problem_Lipid_composition.pdf2,87 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.