Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/17564
Назва: Похідні α,β-ненасичених кислот і алільні сполуки в реакціях меєрвейна та аніонарилювання
Автори: Грищук, Богдан Дмитрович
Барановський, Віталій Сергійович
Горбовий, П. М.
Ганущак, М. І.
Бібліографічний опис: Грищук Б. Д., Барановський B. C., Горбовий П. М., Ганущак М. І. Похідні α,β-ненасичених кислот і алільні сполуки в реакціях меєрвейна та аніонарилювання // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Хімія. Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2004. № 8. C. 3-19
Дата публікації: 2004
Видавництво: ТДПУ ім. В. Гнатюка
Серія/номер: Хімія;
Короткий огляд (реферат): Розглянуто і узагальнено дані щодо взаємодії ароматичних солей діазонію з похідними α,β-ненасичених кислот і алільними системами в умовах реакцій Меєрвейна та аніонарилювання. Розкрито стан та перспективи застосування продуктів цих реакцій в тонкому органічному синтезі для одержання різних класів органічних сполук.
Рассмотрены и обобщены данные о взаимодействии ароматических солей диазония с производными α,β-непредельных кислот и аллильными системами в условиях реакций Меервейна и анионарилирования. Раскрыто состояние и перспективы использования продуктов этих реакций в тонком органическом синтезе дня получения различных классов органических соединений.
The information about interaction of aromatic diazonium salts with a,ß-unsaturated acids and allyl systems in the conditions of the Meerwein and anionarylation reactions is considered and generalized. The state and prospects of use of products of these reactions in the thin organic synthesis for receipt of different classes of organic compounds is exposed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/17564
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського державного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Хімія. № 8

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2004-8-3-19.pdf280,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.