Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24093
Название: Геополітична візія України в поглядах Володимира Кубійовича
Авторы: Кузишин, Андрій Васильович
Библиографическое описание: Кузишин А. Геополітична візія України в поглядах Володимира Кубійовича // Суспільна географія і картографія: наукова спадщина та сучасні україно-знавчі студії : матеріали Всеукраїнського наукового онлайн-семінару, присвяченого 120-літтю від народження професора В. Кубійовича (1900–1985) (Україна, м. Львів, 20 травня 2021 р.). Львів : Простір-М, 2021. С. 45-48.
Дата публикации: 20-мая-2021
Издательство: Простір-М
Ключевые слова: Володимир Кубійович
геополітична візія
національна територія
етнічні кордони
геоположення
Краткий осмотр (реферат): У проведеному дослідженні проаналізовано наукову спадщину Володимира Кубійовича з позиції геополітичної оцінки. Закцентовано увагу на його розумінні українського національного геопростору, окреслено бачення В. Кубійовичем положення України в межах Євразії та європейському субконтиненті, обґрунтовано актуальність геопросторових концепцій України, представлених у працях В. Кубійовича для сучасних географо-українознавчих студій. В своїх працях він акцентує увагу на інтенсифікації процесу трансформації українства в політичну націю, яка матиме вплив на європейський розвиток. Він обґрунтував важливість формування кордонів на етнічній основі на прикладі України. Історію формування держави він розглядав в тісному зв’язку з етнічним розселенням. Сформовані вченим постулати є основою для формування ефективної геостратегічної доктрини, яка б визначала напрямки зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної діяльності держави на міжнародній арені.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24093
Располагается в коллекциях:Тези конференцій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kuzyshyn_Suspilna-heohrafiia-i-kartohrafiia-book-2021.pdf282,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.