Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24357
Название: Лемківська церква Вознесіння Господнього у Тернополі
Авторы: Барна, Микола Миколайович
Барна, Любов Степанівна
Барна, Ольга Миколаївна
Библиографическое описание: Барна М. М., Барна Л. С., Барна О. М. Лемківська церква Вознесіння Господнього у Тернополі : монографія. Тернопіль: Терно-граф, 2021. 220 с.: іл.
Дата публикации: 2021
Издательство: Терно-граф
Краткий осмотр (реферат): У духовному та культурному житті лемків, надсянців, холмщаків, підляшців, які мешкають у Тернополі та Тернопільській області, відбулись істотні події: у 2015 році в Тернополі було відкрито пам’ятний знак до 70-річчя депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя (Польща) на територію УРСР; у місті Тернополі було споруджено і на свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня 2015 року відкрито лемківську греко-католицьку церкву, яка 9 червня 2016 року була освячена і названа лемківською греко-католицькою церквою Вознесіння Господнього; опубліковані книги та наукові дослідження відомих лемків: Миколи Мушинки, Івана Красовського, Миколи Барни, Івана Челака, Ігоря Дуди, Степана Антоніва, Василя Антоніва, Андрія Тавпаша, Марії Тройчак, Ярослави Галик та ін., присвячених Лемківщині, лемкам та окремим лемківським селам. Усі ці події спонукали авторів до написання монографії «Лемківська церква Вознесіння Господнього у Тернополі». У монографії наведені короткі біографічні статті та світлини першого священика лемківської церкви Вознесіння Господнього у Тернополі — отця Василя Шафрана, отця Степана Левчика – священика церкви св. Василія Великого, архітектора лемківської церкви — Олександра Івановича Джули – лемків за походженням, а також короткі біографічні дані і світлини парафіян, котрі коштами та безпосередньою участю долучилися до спорудження лемківської церкви Вознесіння Господнього у Тернополі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24357
ISBN: 978-966-457-247-4
Располагается в коллекциях:Монографії, розділи з монографій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Barna_Lemkivska_cerkva.pdf29,12 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.