Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24527
Название: Self-assessment of the sex life of men serving a prison sentence and a sense of psychophysical security as predictors of the rehabilitation process.
Авторы: Bartoszewski, Jakub
Piestrzyński, Wojciech
Sarzała, Dariusz
Kowalik, Krzysztof
Библиографическое описание: Self-assessment of the sex life of men serving a prison sentence and a sense of psychophysical security as predictors of the rehabilitation process. / Bartoszewski Ja. [et al.] // Social Work and Education. 2020. Vol. 7, n. 1. P. 30-40.
Дата публикации: 2020
Ключевые слова: sex life
sense of security
prison isolation; self-esteem
сексуальне життя
почуття безпеки
ізоляція в’язнів
самооцінка
Краткий осмотр (реферат): This article addresses issues related to the self-assessment of the sex life of prisoners, including selected aspects of their sense of security in the psychophysical sphere. It presents the results of research on the correlates of the sense of security with the individual elements of the sex life of prisoners.
Сексуальна сфера належить до найменш відкритого простору функціонування людини. Дуже часто через нерозуміння це стає соціальним табу. Іншим разом цінність сексуальної сфери маргіналізується, забуваючи про те, яку роль вона відіграє в процесному процесі чи в побудові постійних міжособистісних відносин. Людина функціонує одночасно у всіх сферах життя. Дисонанс і розлад в одній сфері призводить до зриву в іншій. Пенітенціарна ізоляція сприяє позбавленню потреби вступати в інтимні, дуже особисті стосунки з іншою людиною. Отже, після виходу з тюрми чоловік також повинен зіткнутися з проблемами в психосексуальній сфері. Розсіяні часто конструюють уявлення про себе як сексуальну особу, змушують колишнього в'язня зазнати реконструкції власної сексуальної активності, яка під час перебування у в'язниці була зосереджена на розрядці сексуального напруження. Діяльність людини, яка виходить із в'язниці, повинна бути вираженням емоційної та духовної зв’язки з іншою людиною. Проблеми, пов’язані із сексуальним життям ув'язнених, тому повинні бути предметом консультацій спеціалістів (з лікарем, психологом, сексологом). Однак найчастіше ув'язнені відчувають ці проблеми в самоті. Сексуальні проблеми, а також проблеми з психічним здоров’ям трактуються в суспільстві та особливо в тюремному середовищі як бентежно і трактуються як особиста справа, яка заважає людям відчувати їх у використанні професійної допомоги. Допомога, про яку ми говоримо, необхідна в процесі функціонування, і не тільки у відриві, але й у повсякденному суспільному житті. Варто зазначити що дослідження, проведене серед ув'язнених, показало нам, що питання про почуття безпеки в контексті статевого життя є одним із елементів побудови міжособистісні стосунки.
Описание: DOI: 10.25128/2520-6230.20.1.2.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24527
Располагается в коллекциях:Social Work and Education Vol. 7 No. 1 (2020)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bartoszewski.pdf682,65 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.