Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/25576
Название: Співробітництво Миколи Костомарова з журналом “Киевская старина” (1882–1884 рр.)
Другие названия: СОТРУДНИЧЕСТВО НИКОЛАЯ КОСТОМАРОВА С ЖУРНАЛОМ “КИЕВСКАЯ СТАРИНА” (1882–1884 ГГ.)
ТHE COLLABORATION OF MYKOLA KOSTOMAROV WITH THE JOURNAL “KIEVSKAIA STARINA” (1882–1884)
Авторы: Донік, Олександр
Библиографическое описание: Донік О. Співробітництво Миколи Костомарова з журналом “Киевская старина” (1882–1884 рр.) // Україна–Європа–Світ = Ukraine–Europe–World : міжнародний збірник наукових праць. Сер. Історія, міжнародні відносини. Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2013. Вип. 12. С. 220-224
Дата публикации: 2013
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка
Ключевые слова: М. І. Костомаров
“Киевская старина”
український часопис
історична наука
інтелігенція
культурно-просвітницький рух
Н. И. Костомаров
украинский журнал
интеллигенция
культурно-просветительское движение
M. I. Kostomarov
“Kievskaia Starina”
ukrainian journal
historical science
intelligentsia
cultural and educational movement
Серия/номер: Історія, міжнародні відносини;
Краткий осмотр (реферат): У статті висвітлено внесок видатного українського історика М. І. Костомарова у становлення першого вітчизняного журналу історичного спрямування “Киевская старина” на початковому етапі його існування (1882–1884 рр.). З’ясовано, що співпраця з виданням передбачала публікацію праць історика, фахові поради щодо редакційної політики, використання власного авторитету та широких зв’язків у науковому світі для підтримки цього часопису.
У статті висвітлено внесок видатного українського історика М. І. Костомарова у становлення першого вітчизняного журналу історичного спрямування “Киевская старина” на початковому етапі його існування (1882–1884 рр.). З’ясовано, що співпраця з виданням передбачала публікацію праць історика, фахові поради щодо редакційної політики, використання власного авторитету та широких зв’язків у науковому світі для підтримки цього часопису.
В статье показан вклад выдающегося украинского историка Н. И. Костомарова в становление первого отечественного журнала исторической направленности “Киевская старина” на начальном этапе его существования (1882–1884 гг.). Определено, что сотрудничество с изданием предусматривало публикацию трудов историка, профессиональные советы относительно редакционной политики, использование собственного авторитета и широких связей в научном мире с целью поддержки журнала.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/25576
Располагается в коллекциях:Україна–Європа–Світ. 2013. Вип. 12

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Donik.pdf382,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.