Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/28084
Название: Мовні засоби експресії в повідомленнях про хід російсько-української війни (2022)
Авторы: Дащенко, Наталія Левківна
Библиографическое описание: Дащенко Н. Мовні засоби експресії в повідомленнях про хід російсько-української війни (2022) // Інновації та особливості функціонування ЗМІ в демократичному суспільстві : збірник матеріалів V Міжнародної науково-практичної конференції до 31-ї річниці Незалежності України (27 жовтня, 2022). Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2022. С. 34-36.
Дата публикации: 27-окт-2022
Издательство: Видавництво Львівської політехніки
Ключевые слова: експресивне забарвлення
емоційно-оцінна лексика
стандарти журналістики
Краткий осмотр (реферат): Виокремлено коло мовних експресивних засобів у журналістських повідомленнях про воєнні події в Україні. Повномасштабна війна стала причиною сплеску мовної оцінки подій, тому навіть стилістично нейтральні та офіційні повідомлення містять експресивні засоби. Вираження ставлення відбувається завдяки лексико-фразеологічним, словотворчим ресурсам, синтаксичній сполучуваності. Експресивність демонструють резонансні ситуативні вислови, які стали мемами сучасного українського інформаційного простору, а також традиційні засоби мовної експресії: оцінні та образні слова літературного та розмовного характеру, які у тематичних контекстах відображають високий рівень мовотворчості українців в екстремальних умовах зовнішньої збройної та інформаційної агресії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/28084
Располагается в коллекциях:Тези конференцій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Dash_m_ekspr.pdf493,96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.