Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4413
Title: Постколоніальний суб'єкт у поезії Юрія Андруховича
Authors: Хомеча, Н. А.
Bibliographic description (Ukraine): Хомеча, Н. А. Постколоніальний суб'єкт у поезії Юрія Андруховича [Текст] / Н. А. Хомеча // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Літературознавство / редкол.: М. П. Ткачук, О. Веретюк, О. Глотов [ та ін.] ; [за ред. М. П. Ткачука]. – Тернопіль : ТНПУ, 2014. – Вип. 39. – С. 231–236. – Бібліогр. в кінці ст.
Issue Date: 2014
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Series/Report no.: Літературознавство
Abstract: Розглянуто поему "Індія" зі збірки "Екзотичні птахи і рослини" (1997) та есе "Carpatologia cosmophilica" з погляду постколоніального прочитання. Авторський міф репрезентує мотив мандрів ліричного героя на схід та його героїчну смерть, що символізує визволення персонажа від стереотипів колоніальної свідомості та прощання письменника з епатажним поетичним періодом "Бу-Ба-Бу". Описується композиція, тематика і образна система поеми "Індія", специфіка змалювання ідентичності та постколоніальних структур, що виявляють свідомість ліричного героя.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4413
Copyright owner: © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка. Сер. Літературознавство. 2014. Вип. 39

Files in This Item:
File SizeFormat 
Khomecha.djvu332,76 kBUnknownView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.