Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4921
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorДух, О. І.-
dc.date.accessioned2014-12-24T11:54:24Z-
dc.date.available2014-12-24T11:54:24Z-
dc.date.issued2012-04-
dc.identifier.citationДух, І. О. Вплив вітаміну А у раціоні птиці на жирнокислотний склад курячого яйця [Текст] / І. О. Дух // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2012. – Вип. 3 (52). – С. 100–102. – Бібліогр. в кінці ст.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4921-
dc.description.abstractЗбільшення рівня вітаміну А в раціоні курей батьківського стада сприяло зменшенню в жовтку інкубаційних яєць кількості сумарного вмісту насичених жирних кислот і збільшенню вмісту ненасичених жирних кислот порівняно з контрольною групою. Істотних змін у складі ліпідів жовтка яєць дослідних груп зазнають пальмітинова, лінолева, докозапентаєнова і ейкозапентаєнова жирні кислоти.uk_UA
dc.description.abstractУвеличение уровня витамина А в рационе кур родительского стада способствовало уменьшению в желтке инкубационных яиц количества суммарного содержания насыщенных жирных кислот и увеличении содержания ненасыщенных жирных кислот по сравнению с контрольной группой. Существенных изменений в составе липидов желтка яиц опытных групп испытывают пальмитиновая, линолевая, докозапентаенова и эйкозапентаеновая жирные кислоты.uk_UA
dc.description.abstractIt has been established that the increase of Vitamin A amount in the diet of hens’ parent brood caused the reduction of the total content of saturated fatty acids in egg-yolks of embryos and the increase of the amount of unsaturated fatty acids as compared to the control group. Palmitic, linoleic, docosapentaenoic, eicosapentaenoic fatty acids undergo significant changes in the structure of the egg-yolk’s lipids. The decrease of amount of correlation of saturated fatty acids to unsaturated is observed in the egg-yolks of experimental groups as compared to the control group and characterizes the index o f lipid saturation.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюкаuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія-
dc.subjectвітамін Аuk_UA
dc.subjectжирні кислотиuk_UA
dc.subjectіндекс насиченості ліпідівuk_UA
dc.subjectжовток яйцяuk_UA
dc.titleВплив вітаміну А у раціоні птиці на жирнокислотний склад курячого яйцяuk_UA
dc.title.alternativeВлияние витамина A в рационе птицы на жирнокислотный состав куриного яйцаuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of vitamin A in the diet of poultry on fatty acid composition of egguk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія, 2012, № 3 (52)

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
Dukh.pdf143,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.