Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5295
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorDuh, O. I.-
dc.contributor.authorVovk, S. O.-
dc.date.accessioned2015-11-20T08:00:12Z-
dc.date.available2015-11-20T08:00:12Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationDuh, O. I. The intensity of lipids’ peroxide oxidation in hens’ organisms under different amounts of carotenoids in the ratio [Текст] / O. I. Duh, S.О. Vovk // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2013. – Вип. 1 (54). – С. 95–98. – Бібліогр. в кінці ст.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5295-
dc.description.abstractIt was found that there is a strong correlative relation between the level of carotenoids in the ration of breeding hens during the reproductive period and the content of lipid peroxidation products in their liver and liver of embryos. In particular, increasing of the level of carotenoids in the mixed fodder for chickens from 8 g to 32 g per tonne during the intense oviposition reduces MDA level and diene conjugates as well as in the liver of adult hens, as in the liver of embryos before the hatching, which is an important biochemical mechanism during the oxidative stress prevention of one-day chickens.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що між рівнем каротиноїдів в раціоні племінних курей у репродуктивний період і вмістом продуктів перекисного окиснення ліпідів як у їх печінці, так і печінці ембріонів, існує тісний корелятивний зв’язок. Зокрема, підвищення рівня каротиноїдів в комбікормі курей із 8 г до 32 г на тону в період інтенсивної яйцекладки знижує рівень дієнових кон’югатів і малонового діальдегіду як у печінці дорослої птиці, так і в печінці ембріонів перед їх вилупленням, що є важливим біохімічним механізмом у плані профілактики виникнення оксидативного стресу в добових курчат.uk_UA
dc.description.abstractУстановлено, что между уровнем каротннондов в рационе племенных кур в репродуктивный период и содержанием продуктов перекисного окисления липидов как в их печени, так и печени эмбрионов, существует тесная коррелятивная связь. В частности повышение уровня каротиноидов у комбикорме кур с 8 г до 32 г на тонну в период интенсивной яйцекладки снижает уровень диеновых конъюгатов и малонового диальдегида как в печени взрослой птицы, так и в печени эмбрионов перед их вылупливанием, что является важным биохимическим механизмом в плане профилактики возникновения оксидативного стресса в суточных цыплят.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherТернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюкаuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;-
dc.subjectcarotenoidsuk_UA
dc.subjectdiene conjugatesuk_UA
dc.subjectmalondialdehydeuk_UA
dc.subjecthensuk_UA
dc.subjectembryosuk_UA
dc.titleThe intensity of lipids’ peroxide oxidation in hens’ organisms under different amounts of carotenoids in the ratiouk_UA
dc.title.alternativeІнтенсивність процесів перекисного окислення ліпідів в організмі курей за різного рівня каротиноїдів у раціоніuk_UA
dc.title.alternativeИнтенсивность процессов перекисного окисления липидов в организме кур за разного уровня каротиноидов в рационеuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2013. Вип. 1 (54)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Duh.pdf94,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.