Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/8870
Название: Ранжування тексту за тональністю
Авторы: Хом’як, M. І.
Библиографическое описание: Хом’як, M. І. Ранжування тексту за тональністю / М. І. Хом’як // Студентський науковий вісник. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016 – Випуск № 38 – С. 52–54.
Дата публикации: 2016
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: природномовні тексти
тональність тексту
емоційний зміст
ранжування
семантика тексту
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто питання аналізу тональності тексту. З’ясовано зміст понять «природномовні тексти» і «емоційний зміст». Також у статті висвітленню питання щодо розробки алгоритму програми для визначення емоційного змісту текстів. У роботі розглянуто різні методи аналізу тональності природно мовних текстів. При тому за основу дослід¬ження було використано комбінований підхід аналізу текстових даних і синтаксичних зв’язків у тексті. При викори¬станні даного підходу враховується не лише емоційний зміст окремих слів, але і словосполучень. Це дозволяє ранжувати текстові дані за емоційним забарвленням. На основі цього підходу реалізовано алгоритм, який дозволяє визначити емо¬ційне забарвлення природномовних текстів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/8870
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
7__Karabin O.Y..pdf1,25 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.