Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9896
Title: Раритетна фракція судинних рослин флори Тернопільської області
Authors: Фербей, М.
Bibliographic description (Ukraine): Фербей, М. Раритетна фракція судинних рослин флори Тернопільської області / М. Фербей // Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. - 2013. - Вип. 31. - С. 10–13. - Бібліогр. в кінці ст.
Issue Date: 2013
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Keywords: флора Тернопільської області
Abstract: На сучасному етапі розвитку людської цивілізації вплив людини на біосферу досягнув критичної межі. Окрім глобального забруднення, це також призводить до деградації рослинного покриву. Першою ознакою змін в екосистемах є показник їх біорізноманіття. Зменшення кількості видів тварин і рослин – дуже чутливий показник, який дає можливість оцінити ступінь впливу людини на екосистему та попередити незворотні процеси її девастації. Зважаючи на це, збереження біорізноманіття на сучасному етапі розвитку людства належить до числа глобальних екологічних проблем і вирішення її можливе лиш на основі вичерпних знань про різноманіття рослинного і тваринного світу того чи іншого регіону. У зв'язку з цим важливе значення мають детальні ботанічні дослідження, без яких неможливе регіональне природокористування і створення науково обґрунтованої системи охорони фітобіоти.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9896
Appears in Collections:Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Вип. 31.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4Ferbej.pdf90,02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.