Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1096
Название: Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів та активність антиоксидантних ферментів у тканинах коропа за різного вмісту сульфату у воді
Другие названия: Содержание продуктов пероксидного окисления липидов и активность антиоксидантных ферментов в тканях карпа при различном содержании сульфата в воде
The level of lipid peroxidation products in activity of antioxidant enzymes in carp tissues under the different level of sulphate in water
Авторы: Станіславчук, Г. В.
Библиографическое описание: Станіславчук, Г. В. Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів та активність антиоксидантних ферментів у тканинах коропа за різного вмісту сульфату у воді / Г. В. Станіславчук // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, В. В. Грубінко, В. З. Курант [та ін.]. – Тернопіль, 2011. – Вип. 2 (47), Спец. вип. : Фізіолого-біохімічні та екосистемні механізми формування токсикорезистентності біологічних систем, присвяч. пам'яті член-кор. АПН України, д-ра біол. наук, проф. О. Ф. Явоненка. – С. 221-225.
Дата публикации: мар-2011
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: короп
сульфат
антиоксидантні ферменти
пероксидне окиснення ліпідів
Краткий осмотр (реферат): В статті подані результати досліджень про вплив підвищених концентрацій іонів сульфату у воді на вміст продуктів пероксидного окислення ліпідів і поліпептидів білків середньої маси та активність антиоксидантних ферментів в різних тканинах та органах коропа дворічного віку. Встановлена обернена залежність між рівнем сульфату у воді та вмістом продуктів пероксидного окиснення ліпідів, а також підвищення активності глутатіонпероксидази, зниження активності супероксиддисмутази і каталази в тканинах та органах коропів дворічного віку.
Содержание продуктов пероксидного окисления липидов и активность антиоксидантных ферментов в тканях карпа при различном содержании сульфата в воде Изучена зависимость между содержанием ионов сульфата в воде и активностью ферментов антиоксидантной системы. Установлено, что повышение уровня сульфата в воде приводит к уменшению содержания продуктов ПОЛ и пептидов средней массы, повышению активности глутатионпероксидазы и понижению активности каталазы и супероксиддисмутазы в тканях и органах карпа двухлетнего возраста.
Work is devoted research of influence of different concentrations of sulphur in water environment on activiti of the antioxidant system in different fabrics and organs of carps of two-year-old age. The increase of the level of sulphur in water leads to reduction of the content of products of lipid peroxidation and medium albumen molecules, and the increase of activity of glutathione peroxidase and the decrease of activity of catalase and superoxide dismutase in organs and tissues of carps of twoyearold age.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1096
Владелец авторского права: © "Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка"
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2011. Вип. 2 (47)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Stanislavchyk.pdf202,03 kBUnknownПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.