Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/16264
Название: Наслідки впливу Чорнобильської катастрофи на населення Шумського району Тернопілської облсті
Авторы: Мельничук, В. Р.
Штурма, М. М.
Библиографическое описание: Мельничук В. Р., Штурма М. М. Наслідки впливу Чорнобильської катастрофи на населення Шумського району Тернопілської облсті / Вісник Тернопільського відділу Українського географічного товариства. Тернопіль : Тайп, 2017. №1 (Вип. 1). С. 48–51.
Дата публикации: 2017
Издательство: Тайп
Ключевые слова: Чорнобильська катастрофа
ліквідатори
постраждалі
захворювання
екологічне виховання
Краткий осмотр (реферат): Вже минуло 30 років від того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її чорним крилом. Унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах, завдано збитки сільськогосподарським і промисловим об’єктам, постраждали лісові масиви. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов’язане зі смертю чи втратою здоров’я ліквідаторів аварії, із хворобами дітей, із жахом згубних наслідків катастрофи. Не оминуло це страшне лихо і околиць Шумська.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/16264
Располагается в коллекциях:Вісник Тернопільського відділу Українського географічного товариства. № 1 (Вип. 1)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Melnychuk_Shturma.pdf261,44 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.