Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/16264
Назва: Наслідки впливу Чорнобильської катастрофи на населення Шумського району Тернопілської облсті
Автори: Мельничук, В. Р.
Штурма, М. М.
Бібліографічний опис: Мельничук В. Р., Штурма М. М. Наслідки впливу Чорнобильської катастрофи на населення Шумського району Тернопілської облсті / Вісник Тернопільського відділу Українського географічного товариства. Тернопіль : Тайп, 2017. №1 (Вип. 1). С. 48–51.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Тайп
Ключові слова: Чорнобильська катастрофа
ліквідатори
постраждалі
захворювання
екологічне виховання
Короткий огляд (реферат): Вже минуло 30 років від того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її чорним крилом. Унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах, завдано збитки сільськогосподарським і промисловим об’єктам, постраждали лісові масиви. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов’язане зі смертю чи втратою здоров’я ліквідаторів аварії, із хворобами дітей, із жахом згубних наслідків катастрофи. Не оминуло це страшне лихо і околиць Шумська.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/16264
Розташовується у зібраннях:Вісник Тернопільського відділу Українського географічного товариства. № 1 (Вип. 1)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Melnychuk_Shturma.pdf261,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.