Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/17344
Название: Підготовка учнівської молоді до усвідомленого батьківства в зарубіжній педагогіці та закладах освіти
Авторы: Кравець, Володимир Петрович
Кравець, Світлана Володимирівна
Библиографическое описание: Кравець В. П., Кравець С. В. Підготовка учнівської молоді до усвідомленого батьківства в зарубіжній педагогіці та закладах освіти // Topical issues of the development of modern science : the 11th International scientific and practical conference (July 1-3, 2020). Sofia ; Bulgaria : ACCENT, 2020. P. 111-121.
Дата публикации: 1-июл-2020
Издательство: ACCENT
Ключевые слова: материнство
батьківство
прокреативна підготовка
батьківська освіта
перинатальна педагогіка
мультидисциплінарний підхід
метод імітації
Краткий осмотр (реферат): Формування усвідомленого батьківства передбачає освітньо-операційну підготовку молоді. Молоді люди повинні мати певні компетентності, необхідні для реалізації репродуктивної та виховної функцій сім’ї. У вітчизняній школі цій проблемі приділяється недостатня увага, в той час як у багатьох країнах світу існують сотні різноманітних учбових програм, орієнтованих на підготовку школярів до виконання материнських та батьківських функцій. В статті проаналізовано досвід практичної реалізації таких програм в провідних країнах світу. Показано розмаїття підходів до організаційних форм, змісту програм та технологій формування майбутнього батьківства: обов’язкові і факультативні, загальнодержавні і регіональні, стабільні і варіативні, самостійні чи як модуль, з оцінками і без, спільні для обох статей і ґендерно-орієнтовані, з використанням традиційних підходів та інноваційно-інтерактивних технологій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/17344
Располагается в коллекциях:Тези конференцій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
KravecV.pdf991,95 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.