Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1975
Title: Концепт їжі та симпосіональні образи у романі В. Домонтовича «Без ґрунту»
Other Titles: Концепт еды и симпосиональные образы в романе В. Домонтовича «Без почвы»
The concept of food and symposionalni images in the novel V. Domontovych "Without Soil"
Authors: Городнюк, Наталія
Bibliographic description (Ukraine): Городнюк, Н. Концепт їжі та симпосіональні образи у романі В. Домонтовича "Без ґрунту" / Наталія Городнюк // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Літературознавство / редкол.: М. Ткачук, Р. Гром'як, О. Куца [та ін.]. – Тернопіль, 2012. – Вип. 34. – С. 28-43.
Issue Date: Feb-2012
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Keywords: семантика їжі
харчовий код
бенкет
вино
симпосіон
Abstract: У статті проаналізовано особливості харчового коду у романі В. Домонтовича «Без ґрунту» та його роль у розкритті індивідуальності героїв, їхньої життєвої стратегії та характеру взаємин з іншими людьми. З’ясовано, як через деталізацію смакових відчуттів відтворено нюанси любовних переживань героїв. Досліджено симпосіональні образи (їжа, вино, духовний бенкет, застільна бесіда) та реалізацію семантичного зв’язку «їжа – мистецтво – кохання».
The characteristics of the food code in the novel V. Domontovych «Without Ground» and his role in revealing the identity of the heroes, their life strategy and the nature of relationships with other people are analyzed in the article. It was found how by detailing taste of love experiences reproduce the nuances of the characters. It was investigated symposion’s images (food, wine, spiritual feast, table conversation) and the implementation of semantic relationship «food - art - love».
В статье проанализированы особенности пищевого кода в романе В. Домонтовича «Без ґрунту» и его роль в раскрытии индивидуальности героев, их жизненной стратегии и характера взаимоотношений с другими людьми. Выяснено, каким образом через детализацию вкуса воспроизведены нюансы любовных переживаний героев. Исследованы симпосиональные образы (еда, вино, духовный пир, застольная беседа) и реализация семантической связи «еда - искусство - любовь».
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1975
Copyright owner: © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Літературознавство. 2012. Вип. 34

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Gorodnyk.pdf246,94 kBUnknownView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.