Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1975
Назва: Концепт їжі та симпосіональні образи у романі В. Домонтовича «Без ґрунту»
Інші назви: Концепт еды и симпосиональные образы в романе В. Домонтовича «Без почвы»
The concept of food and symposionalni images in the novel V. Domontovych "Without Soil"
Автори: Городнюк, Наталія
Бібліографічний опис: Городнюк, Н. Концепт їжі та симпосіональні образи у романі В. Домонтовича "Без ґрунту" / Наталія Городнюк // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Літературознавство / редкол.: М. Ткачук, Р. Гром'як, О. Куца [та ін.]. – Тернопіль, 2012. – Вип. 34. – С. 28-43.
Дата публікації: лют-2012
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: семантика їжі
харчовий код
бенкет
вино
симпосіон
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано особливості харчового коду у романі В. Домонтовича «Без ґрунту» та його роль у розкритті індивідуальності героїв, їхньої життєвої стратегії та характеру взаємин з іншими людьми. З’ясовано, як через деталізацію смакових відчуттів відтворено нюанси любовних переживань героїв. Досліджено симпосіональні образи (їжа, вино, духовний бенкет, застільна бесіда) та реалізацію семантичного зв’язку «їжа – мистецтво – кохання».
The characteristics of the food code in the novel V. Domontovych «Without Ground» and his role in revealing the identity of the heroes, their life strategy and the nature of relationships with other people are analyzed in the article. It was found how by detailing taste of love experiences reproduce the nuances of the characters. It was investigated symposion’s images (food, wine, spiritual feast, table conversation) and the implementation of semantic relationship «food - art - love».
В статье проанализированы особенности пищевого кода в романе В. Домонтовича «Без ґрунту» и его роль в раскрытии индивидуальности героев, их жизненной стратегии и характера взаимоотношений с другими людьми. Выяснено, каким образом через детализацию вкуса воспроизведены нюансы любовных переживаний героев. Исследованы симпосиональные образы (еда, вино, духовный пир, застольная беседа) и реализация семантической связи «еда - искусство - любовь».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1975
Власник авторського права: © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Літературознавство. 2012. Вип. 34

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gorodnyk.pdf246,94 kBUnknownПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.