Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/2249
Назва: Порцеляна в культурі Китаю: становлення традиції
Інші назви: Фарфор в культуре Китая: становление традиции
Porcelain In Chinese culture: formation of the tradition
Автори: Бех, Людмила Вікторівна
Бібліографічний опис: Бех, Л. В. Порцеляна в культурі Китаю: становлення традиції / Л. В. Бех // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Мистецтвознавство / редкол.: М. Станкевич, О. Голубець, Н. Урсу [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2012. – Вип. 2. – С. 186–191. – Бібліогр. в кінці ст.
Дата публікації: 2012
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: керамічне виробництво
китайська культура
порцеляна
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена становленню ранньої китайської порцеляни періодів Тан (618¬907), Сун (960-1279) та Юань (1279-1368). Аналізуються соціокультурні передумови формування художніх особливостей та традиційних сфер побутування порцеляни в культурі Китаю.
Статья посвящена становлению раннего китайского фарфора периодов Тан (618-907), Сун (960-1279) и Юань (1279-1368). Анализируются социокультурные предпосылки формирования художественных особенностей и традиционных сфер бытования фарфора в культуре Китая.
The article is dedicated to the early Chinese porcelain in the Tang (618-907), Song (960¬1279) and Yuan (1279-1368) period. Sociocultural conditions of formation of artistic features and traditional areas of existence of porcelain in the Chinese culture are analyses in the article.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/2249
Власник авторського права: © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Мистецтвознавство. 2012 № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
beh.pdf105,91 kBUnknownПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.