Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/23222
Название: Соціалізація учнів з особливими освітніми потребами у закладах загальної освіти Великобританії
Авторы: Козіброда, Лариса
Библиографическое описание: Козіброда Л. Соціалізація учнів з особливими освітніми потребами у закладах загальної освіти Великобританії // Соціальна робота: виклики сьогодення : збірник наукових праць за матеріалами Х Міжнародної науково-практичної конференції (13-14 травня 2021 р.). Тернопіль : ТНПУ імені В. Гнатюка, 2021. С. 349-354.
Дата публикации: 13-мая-2021
Издательство: ТНПУ ім. В. Гнатюка
Ключевые слова: діти з особливими освітніми потребами
загальноосвітня школа
соціалізація
зарубіжний досвід
Краткий осмотр (реферат): Автор піднімає питання щодо інтеграції та соціалізації осіб з особливими освітніми потребами в межах загальної шкільної освіти, яка сьогодні визнається міжнародною спільнотою як найбільш дієвий механізм їхньої підготовки й адаптації до вимог і норм суспільного життя. Входження дитини з особливими освітніми потребами в середовище закладу загальної середньої освіти – найкращий спосіб для її повноцінної соціалізації, набуття досвіду інтеракції з соціальним оточенням, що популяризується та пропагується деклараціями, концепціями, стратегіями, планами, програмами, рекомендаціями й іншими документами міжнародних організацій та інституційних структур у галузі освіти. З огляду на це, у багатьох країнах світу ведуться активні пошуки оптимальних й ефективних шляхів реалізації цього підходу в межах національних систем освіти. Ключем до успіху на шляху інтеграції осіб з особливими освітніми потребами в єдиний освітній простір є передовсім тісна взаємодія громадськості, сім’ї і школи. Залучення громадськості до розв’язання проблеми навчання й виховання дітей з особливими потребами виступає своєрідним показником здорового суспільства та її важливості для урядів зарубіжних країн.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/23222
Располагается в коллекциях:Соціальна робота: виклики сьогодення

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kozibroda.pdf525,81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.