Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4479
Title: Динаміка вмісту білків та виживаність ембріонів в ранньому онтогенезі коропа
Other Titles: Динамика содержания белков и выживаемость эмбрионов в раннем онтогенезе карпа
Dynamics of proteins and survival of embryos in the early ontogeny of carp
Authors: Шерело, А. Г.
Євтушенко, М. Ю.
Bibliographic description (Ukraine): Шерело, А. Г. Динаміка вмісту білків та виживаність ембріонів в ранньому онтогенезі коропа [Текст] / А. Г. Шерело, М. Ю. Євтушенко // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2014. – Вип. 1 (58). – С. 31–37.
Issue Date: 2014
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Series/Report no.: Біологія
Abstract: Досліджено динаміку вмісту білка під час ембріонального розвитку коропа. Виявлено, що кількість білка при заплідненні та обводненні ікри значно знижується, що пов’язано із процесами його розщеплення. На наступних стадіях розвитку відбувається ресинтез білків, в результаті чого збільшується їх кількість. На заключних стадіях розвитку ікри вміст білків зменшується. Також встановлено, що кількість білків позитивно корелює з показниками виживаності ембріонів на різних стадіях розвитку.
Исследовали динамику содержания белка во время эмбрионального развития карпа. Установлено, что количество белка после оплодотворения и обводнения икры существенно снижается, что связано с процессами его расщепления. На последующих стадиях происходит ресинтез белка, в результате чего его количество повышается. На заключительных стадиях развития количество белка уменьшается. Также отмечено, что количество белка позитивно коррелирует с показателями выживаемости эмбрионов на различных стадиях развития.
Investigated the dynamics of the protein content during embryonic development of carp. Found that the amount of protein after fertilization caviar significantly reduced, due to the processes of its cleavage. At subsequent stages occurs resynthesis protein, whereby the amount thereof is increased. In the final stages of development of protein decreases. Also noted that the amount of protein positively correlated with survival rates of embryos at different stages of development.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/4479
Copyright owner: © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2014. Вип. 1 (58)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SHERELO A.pdf165,94 kBUnknownView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.