Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5415
Назва: Адаптація мікроорганізмів до катіонних біоцидів
Інші назви: Адаптация микроорганизмов к катионным биоцидам
The adaptation of microorganismes to cation biocides
Автори: Лисиця, А. В.
Бібліографічний опис: Лисиця, А. В. Адаптація мікроорганізмів до катіонних біоцидів [Текст] / А.В. Лисиця // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, В. В. Грубінко, В. З. Курант [та ін.]. – Тернопіль, 2011. – Вип. 3 (48). – С. 119-125.
Дата публікації: 2011
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: катіонні дезінфектанти
полігексаметиленгуанідин
бактерії
резистентність
мембранa
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): У роботі представлені результати аналізу механізмів біоцидної дії катіонних дезінфектантів на бактерії. Приводяться причини різної стійкості мікроорганізмів до дезінфектантів. Найгірше бактерії адаптуються до полімерних похідних гуанідину.
В работе представлены результаты анализа механизмов биоцидного действия катионных дезинфектантов на бактерии. Приводятся причины различной стойкости микроорганизмов к дезинфектантам. Хуже всего бактерии адаптируються к полимерным производным гуанидина.
This article presents the analysis a mechanism action on bacterial cell of different cation disinfectantes. We have considered the reasons of different resistance to him beside bacteria. Bacteria are adapted worse whole to polymeric derived of guanidine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5415
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2011. Вип. 3 (48)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lysytsya.pdf155,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.