Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5673
Название: Вплив паклобутразолу на вміст вуглеводів у рослинах картоплі
Другие названия: Влияние паклобутразола на содержание углеводов в растениях картофеля
Influence of paklobutrazol on carbohydrate content in potato plants
Авторы: Ткачук, О. О.
Библиографическое описание: Ткачук, О. О. Вплив паклобутразолу на вміст вуглеводів у рослинах картоплі [Текст] / О. О. Ткачук // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 1(62) : Спеціальний вип. : присвяч. 75-річчю ТНПУ ім. В. Гнатюка, хіміко-біологічного фак., каф. ботаніки. – С. 144–147. – Бібліогр. в кінці ст.
Дата публикации: 2015
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: Solanum tuberosum L
ретарданти
паклобутразол
вуглеводи
Серия/номер: Біологія;
Краткий осмотр (реферат): Вивчено вплив триазолпохідного препарату паклобутразолу на вміст основних форм вуглеводів в рослин картоплі. Встановлено, що обробка рослин картоплі препаратом призводила до перерозподілу різних форм вуглеводів між органами рослин. Ретардант паклобутразол викликав збільшення вмісту основної транспортної форми цукрів – сахарози у листках дослідних рослин та підвищував вміст крохмалю у бульбах.
Изучали влияние ретарданта паклобутразола на содержание углеводов в органах картофеля. Установлено, что обработка растений паклобутразолом вызывала распределение углеводов между органами растения – ретардант увеличивал содержание сахарози у листьях, а крахмала в клубнях.
The influence of retardant on the content of the main carbohydrates in potato plants has been studied. It has been established, that the potato plants being treated with paclobutrazol had rearrаngement of different forms of carbohydrates in the plant organs. The retardant caused the increase of the main sugar transport contents form saccharose in the leaves of the experimental plants compared with the control ones and led to the accumulation of starch in tubers..
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5673
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 1 (62)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tkatsuk.pdf90,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.