Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/6598
Title: Проблеми якості підготовки кадрів для агротуризму в Івано-Франківській області
Other Titles: Проблемы качества подготовки кадров для агротуризма в Ивано-Франковской области
Problems with the quality of personnel training for agritourism in Ivano-Frankivsk region
Authors: Бойчук, А. П.
Bibliographic description (Ukraine): Бойчук, А. П. Проблеми якості підготовки кадрів для агротуризму в Івано-Франківській області / А. П. Бойчук // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Педагогіка / голов. ред. Г. Терещук ; редкол.: І. Задорожна, В. Кравець, Л. Морська [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2016. – № 1. – С. 178–184. – Бібліогр. в кінці ст.
Issue Date: 2016
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Keywords: агротуризм
підготовка кадрів
агротуристичні послуги
агент з організації туризму
Series/Report no.: Педагогіка;
Abstract: Дослідженню сучасний стан професійної підготовки фахівців для агротуристичної галузі. Зазначено, що в Прикарпатті відсутні кваліфіковані фахівці в цій галузі, які би добре знали рекреаційний і природний потенціал свого регіону, здатні були застосовувати ці знання для поширення агротуризму та підвищувати якість послуг. Наголошується, що освіта у сфері агротуризму сприяє покращенню якості агротуристичних послуг і конкурентоздатності агротуристичної галузі в регіоні. Наведено аналіз анкетування працівників агрогосподарств і туристів стосовно готовності працівників вказаної сфери до професійної діяльності. У результаті наукового дослідження встановлено основні чинники, які впливають на якість підготовки кадрів для агротуризму в регіоні, та основні вимоги до фахівця з агротуризму.
Исследовано состояние профессиональной подготовки специалистов для агротуристической отрасли. Отмечается, что в Прикарпатье отсутствуют квалифицированные специалисты, которые могли бы применять знания о рекреационном и природном потенциале своего региона для распространения агротуризма. Указывается, что образование в сфере агротуризма способствует улучшению качества агротуристических услуг и конкурентоспособности агротуристической отрасли в регионе. Приведен анализ анкетирования работников агрохозяйств и туристов относительно готовности работников к профессиональной деятельности. В результате научного исследования установлены основные факторы, которые влияют на качество подготовки кадров для агротуризма в регионе и основные требования к специалисту по агротуризму.
The article is devoted to the research of modern state of personnel training for agritourism in Ivano-Frankivsk region. It is noted that in the region there are no qualified specialists in this field who are well aware of the recreational and environmental potential of their region, are able to apply this knowledge for the dissemination of agritourism and to improve the quality of services. It is marked that the education in the field of agritourism helps to improve the quality of services and the competitiveness of the agritourism industry in the region. The author makes the analysis of the survey of agritourism complexes employees and tourists concerning the readiness of employees to the professional activity. As a result of the research the main factors that affect the quality of personnel training for agritourism in the region and the main requirements for the specialists in agritourism are identified.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/6598
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Педагогіка, 2016, № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Boichuk.pdf575,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.