Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9910
Название: Самооцінка і рівень домагань старшокласників
Авторы: Каспрук, Н.
Библиографическое описание: Каспрук Н. Самооцінка і рівень домагань старшокласників / Н. Каспрук // Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. - 2013. - Вип. 31. - С. 47–49. - Бібліогр. в кінці ст.
Дата публикации: 2013
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: самооцінка
домагання
старшокласники
Краткий осмотр (реферат): Формування самооцінки у школярів є одним із найважливіших завдань сучасної школи і водночас актуальною проблемою психолого-педагогічної науки. Самооцінка – це оцінка особистістю самої себе, своїх можливостей, якостей і місця серед інших людей, що, безумовно, належить до базових якостей особистості. Вона впливає на всі сторони життя, емоційне самопочуття, взаємини з оточуючими, розвиток здібностей, ставлення до успіхів і невдач. Самооцінка тісно пов’язана з рівнем домагань особистості, оскільки, як показали дослідження, при гармонійному їх поєднанні може формуватися збалансована особистість, а при дивергенції рівнів – виникати дискомфорт, який викликає підвищення тривожності, агресивності, зміни типу реакцій на фрустрацію. Крім того самооцінка і рівень домагань є важливими показниками становлення самосвідомості особистості у старшому шкільному віці, основним завданням якого є професійне самовизначення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9910
Располагается в коллекциях:Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Вип. 31.

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
18Kaspryk.pdf79,93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.