Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/31027
Назва: Фітопланктон р. Случ та вплив малих приток на його формування
Інші назви: Фитопланктон р. Случ и влияние малых притоков на его формирование
PHYTOPLANKTON OF THE RIVER SLUCH AND INFLUENCE OF THE SMALL TRIBUTARIES ON ITS FORMING
Автори: Новосьолова, Т. М.
Карпова, Г. О.
Бібліографічний опис: Новосьолова Т. М., Карпова Г. О. Фітопланктон р. Случ та вплив малих приток на його формування // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія. Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. № 1 (42). С. 96-101
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНПУ ім. В. Гнатюка
Ключові слова: фітопланктон
річка Случ
притоки
кількісні показники
фитопланктон
река Случ
притоки
количественные показатели
phytoplankton
river Sluch
tributaries
quantitative indices
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив приток на формування фітопланктону річки Случ. Виявлено, що вони не чинять істотного впливу на видовий склад, чисельність та біомасу водоростей. До 98% таксонів водоростей, що потрапляють з притоками, не зберігаються у видовому складі основного русла. Таким чином, збільшення показників чисельності та біомаси на порядок на дослідженому відрізку річки (138 км) відбулося за рахунок внутрішньоводоймних процесів основного водотоку.
Исследовано влияние притоков на формирование фитопланктона реки Случ. Обнаружено, что они не оказывают существенного влияния на видовой состав, численность и биомассу водорослей. До 98% таксонов водорослей, которые попадают с притоками, не сохраняются в видовом составе основного русла. Таким образом, увеличение показателей численности и биомассы на порядок на исследованном отрезке реки (138 км) состоялось за счет внутриводойомных процессов основного водотока.
The investigations of phytoplankton of the river Sluch and its tributaries have shown that tributaries have no effect on the forming of phytoplankton of the main river-bed. Increase of quantitative indices of phytoplankton of the river Sluch occurs due to the intra-reservoir processes of the river Sluch.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/31027
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2010. Вип. 1 (42)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Novosolova_Karpova.pdf174,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.