Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1045
Title: Содержание гликогена в тканях карпа (Cyprinus carpio L.) под влиянием хлор- и фосфорорганических соединений
Other Titles: Вміст глікогену в тканинах коропа (Cyprinus carpio L.) за впливу хлор- і фосфорорганічних сполук
The content of glycogen in the tissues of carp under influence of organochlorine and organophosphorous compounds.
Authors: Миронюк, М. А.
Хоменчук, Владимир Александрович
Арсан, О. М.
Bibliographic description (Ukraine): Миронюк, М. А. Содержание гликогена в тканях карпа (Cyprinus carpio L.) под влиянием хлор- и фосфорорганических соединений / М. А. Миронюк, В. О. Хоменчук, О. М. Арсан // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, В. В. Грубінко, В. З. Курант [та ін.]. – Тернопіль, 2011. – Вип. 1 (46). – С. 92-96.
Issue Date: Mar-2011
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Keywords: гликоген
печень
мышца
карп
хлор- и фосфорорганические соединения
фипронил
диметоат
Abstract: Исследовали содержание гликогена в тканях карпа под воздействием разных концентраций хлор- (фипронил) и фосфорорганического (диметоат) соединений. Содержание гликогена в печени карпа в сравнении с контролем возрастало при концентрации 75 и 100 мкг/л фипронила. Исследованные концентрации диметоата не влияют на содержание гликогена в тканях рыб.
Визначено вміст глікогену в тканинах коропа за дії різних концентрацій хлор- (фіпроніл) та фосфорогранічних (диметоат) сполук. Встановлено, що при дії фіпронілу в концентрації 75 та 100 мкг/л вміст глікогену в печінці коропа зростає. Досліджені концентрації диметоату не впливають на вміст глікогену в тканинах риб.
Levels of glycogen in the tissues of carp under different concentration of organochlorine (fipronil) and organophosphorous (dimethoate) compounds were determined. It was shown that at the concentration of fipronil of 75 and 100 µg/L, the content of glycogen in the liver of carp increased. The investigated concentration of dimethoate did not effect on the content of glycogen in the tissues of fishes.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1045
Copyright owner: © "Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка"
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2011. Вип. 1 (46)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Muronyk.pdf299,54 kBUnknownView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.