Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1045
Назва: Содержание гликогена в тканях карпа (Cyprinus carpio L.) под влиянием хлор- и фосфорорганических соединений
Інші назви: Вміст глікогену в тканинах коропа (Cyprinus carpio L.) за впливу хлор- і фосфорорганічних сполук
The content of glycogen in the tissues of carp under influence of organochlorine and organophosphorous compounds.
Автори: Миронюк, М. А.
Хоменчук, Владимир Александрович
Арсан, О. М.
Бібліографічний опис: Миронюк, М. А. Содержание гликогена в тканях карпа (Cyprinus carpio L.) под влиянием хлор- и фосфорорганических соединений / М. А. Миронюк, В. О. Хоменчук, О. М. Арсан // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, В. В. Грубінко, В. З. Курант [та ін.]. – Тернопіль, 2011. – Вип. 1 (46). – С. 92-96.
Дата публікації: бер-2011
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: гликоген
печень
мышца
карп
хлор- и фосфорорганические соединения
фипронил
диметоат
Короткий огляд (реферат): Исследовали содержание гликогена в тканях карпа под воздействием разных концентраций хлор- (фипронил) и фосфорорганического (диметоат) соединений. Содержание гликогена в печени карпа в сравнении с контролем возрастало при концентрации 75 и 100 мкг/л фипронила. Исследованные концентрации диметоата не влияют на содержание гликогена в тканях рыб.
Визначено вміст глікогену в тканинах коропа за дії різних концентрацій хлор- (фіпроніл) та фосфорогранічних (диметоат) сполук. Встановлено, що при дії фіпронілу в концентрації 75 та 100 мкг/л вміст глікогену в печінці коропа зростає. Досліджені концентрації диметоату не впливають на вміст глікогену в тканинах риб.
Levels of glycogen in the tissues of carp under different concentration of organochlorine (fipronil) and organophosphorous (dimethoate) compounds were determined. It was shown that at the concentration of fipronil of 75 and 100 µg/L, the content of glycogen in the liver of carp increased. The investigated concentration of dimethoate did not effect on the content of glycogen in the tissues of fishes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1045
Власник авторського права: © "Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка"
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2011. Вип. 1 (46)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Muronyk.pdf299,54 kBUnknownПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.