Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/13816
Title: Особливості найменування кондитерських виробів
Other Titles: Naming peculiarities of confectionery
Authors: Бачинська, Галина Василівна
Рябініна, І. М.
Bibliographic description (Ukraine): Бачинська Г. В., Рябініна І. М. Особливості найменування кондитерських виробів // Региональная ономастика: проблемы и перспективы исследования : сборник научных статтей. Витебск : ВГУ им. П. М. Мешерова, 2018. С. 294-297
Issue Date: 2018
Publisher: ВГУ им. П. М. Мешерова
Keywords: антропонімія
номінація
нейминг
алітерація
лексична одиниця
anthroponim
nomination
naming
alliteration
lexical unit
Abstract: У статті проаналізовано найменування кондитерських виробів. Важливе значення при найменуванні солодощів мають фонетичні та лексико-семантичні особливості. У сучасному неймингу значна увага приділяється милозвучності номінації, яка досягається за допомогою алітерації, повторів, римованих компонентів і вдало підібраних лексичних одиниць.
The article analyzes the name of confectionery products. Phonetic and lexico-semantic features has an important role in the designation of sweets. In contemporary naming, considerable attention is paid to the delicacy of the nominations, which is achieved through alliteration, repetitions, rhyming components and well-chosen lexical units.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/13816
ISBN: 978-985-517-652-8
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bachynska_VGY.pdf1,01 MBAdobe PDFView/Open
Bachynska_tutyl.pdf247,75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.