Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/21574
Title: Просторово-часові відмінності формування місткості ринку продовольства в західноукраїнському регіоні
Other Titles: ПРОСТРАНСТВЕННО-ВРЕМЕННЫЕ ОТЛИЧИЯ ФОРМИРОВАНИЯ ЕМКОСТИ РЫНКА ПРОДОВОЛЬСТВИЯ В ЗАПАДНОУКРАИНСКОМ РЕГИОНЕ
SPATIAL-TEMPORAL DIFFERENCES IN FOOD MARKET CAPACITY FORMATION IN WEST-UKRAINIAN REGION.
Authors: Сухий, Петро
Bibliographic description (Ukraine): Сухий П. Просторово-часові відмінності формування місткості ринку продовольства в західноукраїнському регіоні // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету. Сер. Географія. Тернопіль : Тайп. 2010. №2 . С.37-45.
Issue Date: 2010
Publisher: Тайп
Keywords: агропродовольчий ринок
Західна Україна
виробництво с/г продукції
раціональна норма споживання
агропродовольственный рынок
западная Украина
производство с/г продукции
рациональная норма потребления
agri-food market
Western Ukraine
the production of agriculture products
rational consumption rate
Series/Report no.: Географія;
Abstract: Досліджено виробництво, споживання та формування балансів продуктів харчування в Західній Україні у 2008-2009 роках. Розглянуто структуру молочного ринку, умови його формування та канали реалізації виробленого молока. Розраховано баланси між раціональною нормою та фактичним споживанням окремих продуктів харчування в областях Західної України. Отримані показники свідчать, що населенням регіону споживається 43,5% м’яса, 71% молока, майже 67% курячих яєць та овоче-баштанних культур, 36% плодів та ягід від рекомендованих норм.
Исследовано производство, потребление и формирование балансов продуктов питания в Западной Украине в 2008-2009 годах. Рассмотрена структура молочного рынка, условия его формирования, каналы реализации произведенного молока. Рассчитано баланс между рациональной нормой и фактическим потреблением отдельных продуктов питания в областях Западной Украины. Полученные показатели свидетельствуют о том, что населением региона потребляется 43,5% мяса, 71% молока, около 67% куриных яиц и овощебахчевых культур, 36% плодов и ягод от рекомендованных норм потребления.
Peculiarities of production, consumption and expense of basic meat and plant food products in Western Ukraine in 2008 – 2009 are disclosed. Structure and peculiarities of milk product market formation in conditions of formation of differently structured regional economic complex are considered. Balance between rational standard and actual consumption of some food products in West Ukrainian administrative regions is estimated. Estimation results show that the population consumes as follows: meat – 43,5%, milk – 71%, eggs, vegetable\melon field product – nearly 67%, fruit and berry – 36% out of recommended standard.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/21574
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету. Сер. Географія. 2010. №2 (випуск 28)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sychij.pdf418,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.