Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24490
Title: Inclusive education in GREECE
Other Titles: Інклюзивна освіта у Греції
Authors: Kaltsouni, Paraskevi
Bibliographic description (Ukraine): Kaltsouni P. Inclusive education in GREECE // Social Work and Education. 2021. Vol. 8, n. 3. P. 385-394.
Issue Date: 2021
Keywords: Special education
inclusive education
Greek educational system
спеціальна освіта
інклюзивна освіта
грецька система освіти
Abstract: The educational system in Greece, in terms of inclusive education, has changed a lot the last decades in Greece, while disabled students had to follow all these reforms in educational and social context. In other words, along with the steps of other countries, Greece has been making attempts to adopt an institutional framework for integration, through a holistic approach that will provide sustainable social and educational environments to all children with disabilities. Therefore, the aim of this study is to describe the forms, models and practices of integration during the last decades in Greece.
Система освіти в Греції, з точки зору інклюзивної освіти, сильно змінилася за останні десятиліття в Греції, в той час як студенти, що мають обмежені можливості повинні були слідувати всім цим реформам в освітньому та соціальному контексті. Іншими словами, поряд з кроками інших країн, Греція робить спроби прийняти інституційні рамки для інтеграції, за допомогою цілісного підходу, який забезпечить стійке соціальне та освітнє середовище для всіх дітей з обмеженими можливостями. Тому метою цього дослідження є опис форм, моделей і практик інтеграції протягом останніх десятиліть в Греції. У контексті дослідження з’ясовано, що інтеграційні програми індивідуалізовані для кожного учня і спрямовані на розвиток його самостійності в загальноосвітній школі, його соціалізацію, а також на вдосконалення його знань і талантів в середовищі визнання та прийняття, почуття емоційної безпеки, яке буде діяти. каталізаторами його активної участі в діяльності. Таким чином, у позитивному середовищі заохочення, ствердження та прийняття, що підвищить самооцінку та самосприйняття, учні з особливими освітніми потребами та/або інвалідністю почуватимуться щасливими та будуть активними членами шкільної спільноти.
Description: DOI: 10.25128/2520-6230.21.3.7
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/24490
Appears in Collections:Social Work and Education Vol. 8 No. 3 (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kaltsouni.pdf890,73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.