Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/30380
Назва: Морфологічна та фізіолог о-біохімічна характеристика ікри пеленгаса Азово-Чорноморського бассейну
Інші назви: Морфологическая и физиолого-биохимическая характеристика икры пеленгаса Азово-Черноморского басейна
MORPHOLOGICAL AND PIIYSIOLOGO-BIOCIIEMICAL CHARACTERISTIC OF EGGS MUGIL SOIUY OV THE AZOV-BLACK SEA BASIN
Автори: Буллі, Л. І.
Бібліографічний опис: Буллі Л. І. Морфологічна та фізіолог о-біохімічна характеристика ікри пеленгаса Азово-Чорноморського бассейну // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія. Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. № 3 (44). С. 31-34
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНПУ ім. В. Гнатюка
Ключові слова: пеленгас
ікра
розмір яєць
ліпіди
жирні кислоти
пеленгас
икра
размер яиц
липиды
жирные кислоты
Mugil soiuy
caviar
size of eggs
lipids
fat acids
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): У пеленгаса Азово-Чорноморського басейну виявлені адаптації: зниження розміру яєць, збільшення відносного об’єму жирової краплі. Його ширша екологічна пластичність у ранньому онтогенезі забезпечується ліпідним складом ікри.
У пеленгаса в Азово-Черноморском бассейне выявлены адаптации: снижение размера яиц, увеличение относительного объема жировой капли. Его более широкая экологическая пластичность в раннем онтогенезе определяется составом липидов икры.
In mullet Mugil soiuy in the Black Sea region identified adaptation, providing an effective mean spawning: decrease in egg size, increase in the relative volume of fat droplets. Its broad ecological plasticity in early ontogeny is provided by the lipid composition of caviar.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/30380
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2010. Вип. 3 (44)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bull і.pdf1,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.