Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5822
Title: Содержание углеводов в биомассе зеленых водорослей при разной длительности и температуре выращивания
Other Titles: Вміст вуглеводів у біомасі зелених водоростей за різної тривалості та температури вирощування
Carbohydrate content in green algae biomass depending on the duration of cultivation and temperature
Authors: Кирпенко, Н. И.
Мусий, Т. О.
Усенко, О. М.
Bibliographic description (Ukraine): Кирпенко, Н. И. Содержание углеводов в биомассе зеленых водорослей при разной длительности и температуре выращивания / Н. И. Кирпенко, Т. О. Мусий, О. М. Усенко // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 3/4 (64) : Спеціальний вип.: Гідроекологія. – С. 294–298. – Библиогр. в конце ст.
Issue Date: 2015
Publisher: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Keywords: зеленые водоросли
углеводы
длительность и температура выращивания
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Изучена динамика содержания углеводов в клетках зеленых водорослей в зависимости от возраста культур и температуры выращивания. Установлено, что прямая зависимость от этих факторов наблюдается только в период активного роста водорослей и в ограниченном диапазоне температур.
Вміст вуглеводів у біомасі зелених водоростей не є постійною величиною і залежить від низки чинників. Високий ступінь залежності кількості вуглеводів від тривалості культивування спостерігається лише в період активного росту водоростей. Вміст вуглеводів зростає в інтервалі температур від оптимальної до критичної, після чого починає знижуватись.
The content of carbohydrates in green algae biomass is not constant and depends on many factors. Close correlation between the content of carbohydrates and duration of cultivation is observed only during the period of algae intensive development. The content of carbohydrates increases with increasing the temperature from its optimal values to extremal ones after that it decreases.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5822
Appears in Collections:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 3/4 (64)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кirpenko.pdf118,1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.