Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5847
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКушнірик, О. В.-
dc.contributor.authorХудий, О. І.-
dc.date.accessioned2016-01-26T12:45:05Z-
dc.date.available2016-01-26T12:45:05Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКушнірик, О. В. Амінокислотний склад Simocephalus vetulus (Muller) за умов використання різних видів дріжджів як кормових субстратів / О. В. Кушнірик, О. І. Худий // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 3/4 (64) : Спеціальний вип.: Гідроекологія. – С. 388–391. – Бібліогр. в кінці ст.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5847-
dc.description.abstractДосліджено амінокислотний склад Simocephalus vetulus за умов використання різних видів дріжджів (Saccharomyces cerevisiae та Rhodotorula glutinis) як кормових субстратів. Показано, що використання R. glutinis супроводжується підвищенням вмісту загальних протеїнів у досліджуваних організмів. Заміна дріжджів S. cerevisiae на R. glutinis у процесі культивування S. vetulus призводить до значної зміни співвідношення вмісту протеїногенних амінокислот досліджуваних ракоподібних. Зокрема, істотно підвищується частка метіоніну, гістидину та аргініну. Застосування каротинсинтезуючих дріжджів сприяє встановленню у культивованому в якості живого корму зоопланктоні оптимального для риб співвідношення замінних та незамінних амінокислот.uk_UA
dc.description.abstractИсследован аминокислотный состав S. vetulus при использовании в качестве кормовых субстратов различных видов дрожжей (Saccharomyces cerevisiae и Rhodotorula glutinis). Показано, что использование R. glutinis сопровождается повышением у исследуемых организмов содержания общих протеинов. Замена дрожжей S. cerevisiae на R. glutinis в процессе культивирования S. vetulus приводит к значительному изменению соотношения содержания протеиногенных аминокислот. В частности, существенно повышается доля метионина, гистидина и аргинина. Применение дрожжей способствует установлению в культивируемом в качестве живого корма зоопланктоне оптимального для рыб соотношения заменимых и незаменимых аминокислот.uk_UA
dc.description.abstractThe aminoacid composition of S. vetulus when using the different species of yeast (Saccharomyces cerevisiae & Rhodotorula glutinis) as food substrates was investigated. An increasing of total protein content in the experiment with usage of carotenogenic yeast R. glutinis was found. While feeding crustaceans with R. glutinis the greatly increased content of amino acids such as arginine, methionine and histidine was observed. The application of carotenigenic yeast provides the formation of balanced amino acid composition of the live feed at the ratio of the content of essential and non-essential aminoacids.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюкаuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;-
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectкультивуванняuk_UA
dc.subjectзоопланктонuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.titleАмінокислотний склад Simocephalus vetulus (Muller) за умов використання різних видів дріжджів як кормових субстратівuk_UA
dc.title.alternativeАминокислотный состав Simocephalus vetulus (Muller) при использовании различных видов дрожжей в качестве кормовых субстратовuk_UA
dc.title.alternativeThe amino acid composition of Simocephalus vetulus (Muller) under conditions of using the different types of yeast as a food substratesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 3/4 (64)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kushniryk.pdf91,52 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.