Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5847
Назва: Амінокислотний склад Simocephalus vetulus (Muller) за умов використання різних видів дріжджів як кормових субстратів
Інші назви: Аминокислотный состав Simocephalus vetulus (Muller) при использовании различных видов дрожжей в качестве кормовых субстратов
The amino acid composition of Simocephalus vetulus (Muller) under conditions of using the different types of yeast as a food substrates
Автори: Кушнірик, О. В.
Худий, О. І.
Бібліографічний опис: Кушнірик, О. В. Амінокислотний склад Simocephalus vetulus (Muller) за умов використання різних видів дріжджів як кормових субстратів / О. В. Кушнірик, О. І. Худий // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 3/4 (64) : Спеціальний вип.: Гідроекологія. – С. 388–391. – Бібліогр. в кінці ст.
Дата публікації: 2015
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: амінокислоти
культивування
зоопланктон
дріжджі
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): Досліджено амінокислотний склад Simocephalus vetulus за умов використання різних видів дріжджів (Saccharomyces cerevisiae та Rhodotorula glutinis) як кормових субстратів. Показано, що використання R. glutinis супроводжується підвищенням вмісту загальних протеїнів у досліджуваних організмів. Заміна дріжджів S. cerevisiae на R. glutinis у процесі культивування S. vetulus призводить до значної зміни співвідношення вмісту протеїногенних амінокислот досліджуваних ракоподібних. Зокрема, істотно підвищується частка метіоніну, гістидину та аргініну. Застосування каротинсинтезуючих дріжджів сприяє встановленню у культивованому в якості живого корму зоопланктоні оптимального для риб співвідношення замінних та незамінних амінокислот.
Исследован аминокислотный состав S. vetulus при использовании в качестве кормовых субстратов различных видов дрожжей (Saccharomyces cerevisiae и Rhodotorula glutinis). Показано, что использование R. glutinis сопровождается повышением у исследуемых организмов содержания общих протеинов. Замена дрожжей S. cerevisiae на R. glutinis в процессе культивирования S. vetulus приводит к значительному изменению соотношения содержания протеиногенных аминокислот. В частности, существенно повышается доля метионина, гистидина и аргинина. Применение дрожжей способствует установлению в культивируемом в качестве живого корма зоопланктоне оптимального для рыб соотношения заменимых и незаменимых аминокислот.
The aminoacid composition of S. vetulus when using the different species of yeast (Saccharomyces cerevisiae & Rhodotorula glutinis) as food substrates was investigated. An increasing of total protein content in the experiment with usage of carotenogenic yeast R. glutinis was found. While feeding crustaceans with R. glutinis the greatly increased content of amino acids such as arginine, methionine and histidine was observed. The application of carotenigenic yeast provides the formation of balanced amino acid composition of the live feed at the ratio of the content of essential and non-essential aminoacids.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5847
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 3/4 (64)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kushniryk.pdf91,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.