Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9937
Название: Проблема сімейного виховання в класичній вітчизняній та зарубіжній педагогіці
Авторы: Орлова, К.
Библиографическое описание: Орлова, К. Проблема сімейного виховання в класичній вітчизняній та зарубіжній педагогіці / К. Орлова // Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. - 2013. - Вип. 31. - С. 97–98. - Бібліогр. в кінці ст.
Дата публикации: 2013
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: сімейне виховання
зарубіжна педагогіка
класична вітчизняна педагогіка
Краткий осмотр (реферат): З давніх-давен педагогіка тісно перепліталась з сімейним вихованням, оскільки більшу частину свого часу діти проводили не в школах, а вдома.У стародавньому суспільстві кожна сім'я належала до якого-небудь класу,тому вихованням своїх нащадків батьки займались самі. Для дітей в наш час відкриті великі можливості, а раніше цього не було. Вважалось,що батьківська воля дана вищими силами. Сучасне суспільство теж ґрунтується на сімейній педагогіці. Інтелектуальне виховання передбачає зацікавлену участь батьків у розвитку пізнавальних інтересів, здібностей, нахилів і талантів дітей; формуванні свідомого ставлення до знань і постійного їх оновлення, прагненні до освіти й творчого самовдосконалення. Моральне виховання в сім'ї плекає гуманістичні основи особистості: любов, повагу, співпереживання, милосердя, доброту, совість, чесність, порядність, справедливість, гідність, обов'язок. У родині зберігається і шанується рідна мова, свобода, незалежність, єдність роду, народу, демократизм стосунків, самостійність та ініціативність.Сьогодні діти самі керують своїми батьками. І вина за це лежить перш за все на останніх. Класики педагогічної думки чимало праць присвятили саме проблемі гармонізації сімейного виховання. Їхні здобутки, безумовно, цінні і зараз.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/9937
Располагается в коллекциях:Студентський науковий вісник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Вип. 31.

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
31Orlova.pdf62,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.