Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/14150
Title: Оцінка якості меду з власних пасічних угідь за органолептичними показниками
Authors: Голіней, Галина Михайлівна
Bibliographic description (Ukraine): Голіней Г. Оцінка якості меду з власних пасічних угідь за органолептичними показниками // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку» (15 березня 2019 р.) : зб. наук. праць. Переяслав-Хмельницький, 2019. Вип. 50. С. 236-238
Issue Date: 15-Mar-2019
Keywords: бджільництво
якість меду
види натурального меду
показники
beekeeping
quality of honey
types of natural honey
indicators
Abstract: У статті охарактеризовано показники кількості меду, зібраного з власної пасіки при однаковій кількості бджолосімей і зроблено оцінку якості меду відібраних зразків за органолептичними показниками. Встановлено, що за органолептичними показниками (колір, смак, аромат, консистенція, кристалізація, ознаки бродіння (закисання), механічні домішки зразки натурального меду липового і гречаного сортів відповідають стандарту, і лише зразки квіткового меду мають незначні механічні домішки.
The article focus on the indicators of the amount of honey collected from own apiaries with the same number of bee colonies, and the estimation of the quality of honey of selected samples according to organoleptic parameters have been characterized in this work. It has been established that samples of natural honey of lime and buckwheat varieties correspond to the standard according to the organoleptic parameters (colour, taste, aroma, consistency, crystallization, signs of fermentation, acidification), and only samples of floral honey have insignificant mechanical impurities.
URI: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/14150
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Holinei_konf_octinka_jakosti_medu.pdf448,38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.