Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5667
Название: Спороутворення і синтез білка в ізольованих штамів Bacillus thuringiensis за дії липкогенних композицій
Другие названия: Спорообразование и синтез белка у изолированых штамов Bacillus thuringiensis при действии липкогенных композиций
Processes of sporulation and protein synthesis in isolated Bacillus thuringiensis strains under different sticky-gene composition effect
Авторы: Круть, В. В.
Данкевич, Л. А.
Воцелко, С.К.
Патика, В. П.
Библиографическое описание: Спороутворення і синтез білка в ізольованих штамів Bacillus thuringiensis за дії липкогенних композицій [Текст] / В. В. Круть, Л. А. Данкевич, С. К. Воцелко, В. П. Патика // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 1(62) : Спеціальний вип. : присвяч. 75-річчю ТНПУ ім. В. Гнатюка, хіміко-біологічного фак., каф. ботаніки. – С. 106–111. – Бібліогр. в кінці ст.
Дата публикации: 2015
Издательство: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключевые слова: ізольовані штами B. thuringiensis
титр спор
синтез білка
липкогенні композиції
Серия/номер: Біологія;
Краткий осмотр (реферат): Вивчено вплив різних липкогенних композицій на процеси спороутворення та синтезу білка штамами B. thuringiensis. Показано, що найкраще на процеси синтезу білка та спороутворення у досліджених штамів B. thuringiensis впливає додавання у середовище культивування липкогенних композиції А та Е в концентрації від 10 до 15%. Виявлено, що найбільш ефективними за даними характеристиками виявилися штами B. thuringiensis 5, 6, 8 та 9.
Изучено влияние различных липкогенних композиций на процессы спорообразования и синтеза белка изолированными штаммами B. thuringiensis. Показано, что лучше всего на процессы синтеза белка и спорообразования у исследованных штаммов B. thuringiensis влияет добавление в среду культивирования липкогенних композиции А и Е в концентрации от 10 до 15%. Определенно, что наиболее эффективными по данным признакам оказались штаммы B. thuringiensis 5, 6, 8 и 9.
The influence of different sticky-gene composition on sporulation and protein synthesis by B. thuringiensis isolated strains has been investigated. It has been shown that the best on protein synthesis processes and sporulation by investigated B. thuringiensis strains influences adding to the culture medium sticky-gene compositions A and E in a concentration of from 10 to 15%. It has been found that the most effective according this characteristics were B. thuringiensis isolated strains 5, 6, 8 and 9.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5667
Располагается в коллекциях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 1 (62)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Krut.pdf178,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.