Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5667
Назва: Спороутворення і синтез білка в ізольованих штамів Bacillus thuringiensis за дії липкогенних композицій
Інші назви: Спорообразование и синтез белка у изолированых штамов Bacillus thuringiensis при действии липкогенных композиций
Processes of sporulation and protein synthesis in isolated Bacillus thuringiensis strains under different sticky-gene composition effect
Автори: Круть, В. В.
Данкевич, Л. А.
Воцелко, С.К.
Патика, В. П.
Бібліографічний опис: Спороутворення і синтез білка в ізольованих штамів Bacillus thuringiensis за дії липкогенних композицій [Текст] / В. В. Круть, Л. А. Данкевич, С. К. Воцелко, В. П. Патика // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сер. Біологія / редкол.: М. М. Барна, К. С. Волков, В. В. Грубінко [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2015. – Вип. 1(62) : Спеціальний вип. : присвяч. 75-річчю ТНПУ ім. В. Гнатюка, хіміко-біологічного фак., каф. ботаніки. – С. 106–111. – Бібліогр. в кінці ст.
Дата публікації: 2015
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Ключові слова: ізольовані штами B. thuringiensis
титр спор
синтез білка
липкогенні композиції
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): Вивчено вплив різних липкогенних композицій на процеси спороутворення та синтезу білка штамами B. thuringiensis. Показано, що найкраще на процеси синтезу білка та спороутворення у досліджених штамів B. thuringiensis впливає додавання у середовище культивування липкогенних композиції А та Е в концентрації від 10 до 15%. Виявлено, що найбільш ефективними за даними характеристиками виявилися штами B. thuringiensis 5, 6, 8 та 9.
Изучено влияние различных липкогенних композиций на процессы спорообразования и синтеза белка изолированными штаммами B. thuringiensis. Показано, что лучше всего на процессы синтеза белка и спорообразования у исследованных штаммов B. thuringiensis влияет добавление в среду культивирования липкогенних композиции А и Е в концентрации от 10 до 15%. Определенно, что наиболее эффективными по данным признакам оказались штаммы B. thuringiensis 5, 6, 8 и 9.
The influence of different sticky-gene composition on sporulation and protein synthesis by B. thuringiensis isolated strains has been investigated. It has been shown that the best on protein synthesis processes and sporulation by investigated B. thuringiensis strains influences adding to the culture medium sticky-gene compositions A and E in a concentration of from 10 to 15%. It has been found that the most effective according this characteristics were B. thuringiensis isolated strains 5, 6, 8 and 9.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/5667
Розташовується у зібраннях:Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Біологія. 2015. Вип. 1 (62)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krut.pdf178,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.